Sahte Facebook Sitesine Kanmayın!
İlk görünüşünde
"Sonunda Facebook için resmi Türkçe desteği sağlamışlar."
desek de, aslında çok bayağı bir numara olduğunu gördük. Yemedik
yedirtmeyiz de. Daha önce pek çok örneklerini gördük. İnsanların msn
hesaplarını ele geçirmek için, kimin engellediğini gösterme numarası
yapan siteler en çok karşılaştığımız oldu.
Sıra Türkiye'den binlerce kullanıcısı olan bu aralar çok ünlü bir siteye gelmişti, Facebook. Onu da hallettik tam oldu. Hangi siteden bahsettiğimi hemen söyleyeyim merakımız geçsin. www.facebook.com.tr
Bu
bağlantı vermekten itina ile kaçındığım site tamamen facebook kullanıcı
adlarınızı ve şifrelerinizi çalmaya yöneliktir. Kullanıcı adınızı ve
şifreniz facebook yerine ilgili kişilere ulaşacaktır. Bu gibi siteler
şimdilerde çok arttı. Lütfen dikkatli olun.
Siteye
girmeden insan adresten etkileniyor zaten (facebook.com.tr) Zannedersin
ki Facebook Türkiye'ye büro açmış. Neyse siteye giriyoruz. Girdiğimizde
karbon kopya bir facebook arayüzü ile karşı karşıyayız. Kullanıcı adı
ve şifremizi mesaj niyetine en nadide küfürlerden seçme bir demet yapıp
yolluyoruz. Bekliyoruz sonuç ne olacak diye. Bekliyoruz, bekliyoruz,
bekliyoruz. gs.gen.as sitesinde birşeyler yapıyor sanki. Artık
yazdığımız kullanıcı adı ve şifre biraz ağır mı kaçtı bilemiyorum.
Arama
kutucuğu da çalışmıyor. Üye de olamıyorsun. Nasıl bir facebook bu yahu.
Nerede bu sitenin yöneticileri. Ama fikir güzel, alan adı da güzel,
tasarım vasat. Yine de bin kullanıcıdan biri siteye düşse ne mutlu.
-Yürü be kim tutar seni.
Artık o çalınan bilgilerle neler yapılır siz karar verin.
Tüm
olanlardan sonra sorumluluk kimde olacak ? Bu siteyi hazırlayan cingöz
şahsiyet mi, siteye kanıp kullanıcı adı ve şifresini ilgili kutucuklara
yazan insanlar mı yoksa öyle (facebook.com.tr) bir alan adının
kullanılmasına imkan veren sistem mi ?
Not:
Lütfen bu sahte siteyi verirken, bağlantı olarak vermeyin. Başkalarının
hataya düşerek hesaplarının kaybına sebep olmak istemezsiniz değil mi?